What does the consumer know about the environmental damage caused by the disposable cup and the need to replace it
Abstract
The objective of this work was to know the amount and frequency with which the people of Arandas in the Altos de Jalisco region use disposable cups and then know how willing they are to use edible cups made with natural gelatin. In this regard, it is worth commenting that these can not only be nutritious for those who consume them (since gelatin is a fortifying nutrient created from the skin and bone of pigs and cows), but they could also be degraded in a few days or be ingested by animals. To collect the information, a survey consisting of six questions was used, which was applied to 31 people by telephone and another 345 personally (in both cases they were applied to young people and adults). The results show that the residents of that town considerably use plastic cups in the different events that take place each week, which are more numerous during the patron saint festivities or at the end of the year. Even so, these people would be willing to change these habits, although for this, measures must be taken that do not affect the companies in that area, which work mainly with plastics and generate a high percentage of jobs.This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Con el propósito de promover el desarrollo y divulgación de la investigación en educación en América Latina, en La Revista Iberoamericana de las Ciencias Biologicas y Agropecuarias (CIBA) se adhirió a la Iniciativa de Acceso Abierto de Budapest, por lo que se identifica como una publicación de acceso abierto. Esto significa que cualquier usuario puede leer el texto completo de los artÃculos, imprimirlos, descargarlos, copiarlos, enlazarlos, distribuirlos y usar los contenidos para otros fines. Las licencias Creative Cummons, permiten especificar los derechos de uso de una revista de acceso abierto disponible en Internet de tal manera que los usuarios conocen las reglas de publicación.
Los autores/as que publiquen en esta revista aceptan las siguientes condiciones:
Los autores/as conservan los derechos de autor y ceden a la revista el derecho de la primera publicación, con el trabajo registrado con la licencia de atribución de Creative Commons, que permite a terceros utilizar lo publicado siempre que mencionen la autorÃa del trabajo y a la primera publicación en esta revista.
Los autores/as pueden realizar otros acuerdos contractuales independientes y adicionales para la distribución no exclusiva de la versión del artÃculo publicado en esta revista (p. ej., incluirlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro) siempre que indiquen claramente que el trabajo se publicó por primera vez en esta revista.
Se permite y recomienda a los autores/as a publicar su trabajo en Internet (por ejemplo en páginas institucionales o personales) antes y durante el proceso de revisión y publicación, ya que puede conducir a intercambios productivos y a una mayor y más rápida difusión del trabajo publicado